Com posar-te lents de contacte per primera vegada

com posar-te lents de contacte

Com posar-te lents de contacte per primera vegada

Existeix una certa por a l’hora de tocar-se els ulls i hi ha moltes persones a qui els fa respecte introduir un element estrany al globus ocular per por de fer-se mal. La veritat, però, és que la majoria s’adonen que posar-se les lents de contacte per primer cop és molt fàcil i que, a més, és còmode portar-les i dona molts avantatges que se sumen a la millora de la qualitat de la visió. Si ets de les persones que volen passar-se a aquesta comoditat, però tens por de no saber com posar-te les lents de contacte per primera vegada o que et molestin i facin mal, a continuació t’expliquem i et donem alguns consells per fer-ho d’una manera segura i adequada.

 

Consells per posar-te les lents de contacte de la forma adequada

 

Elimina la por de posar-te lents de contacte

El primer que has de fer abans de posar-te les lents de contacte és mentalitzar-te. És a dir, treu-te del cap la falsa creença que els ulls són “intocables”. És important que eliminis les pors de fer-te mal als ulls i que pensis que moltíssimes persones en  porten i hi confien com a mètode per corregir la visió de forma pràctica, això és un punt clau per posar-te lents de contacte per primera vegada.

Renta’t les mans

Abans de res és important que et rentis i eixuguis bé les teves mans per eliminar qualsevol bacteri o resta de brutícia que puguis tenir a la pell. Pensa que agafaràs la lent amb el tou del dit i, per tant, si hi ha alguna partícula de brutícia, aquesta acabarà a l’interior dels ulls, produint picor i molèsties.

Desmaquilla els ulls

De la mateixa manera que hem d’extremar la higiene de les mans, és important que els ulls estiguin nets. Així que elimina les restes de maquillatge que puguis tenir per evitar que la pintura es posi a l’interior de l’ull i produeixi una molesta reacció o irritació.
Recorda… si et maquilles diàriament, el millor és que primer et posis les lents de contacte i que després procedeixis a la teva rutina de maquillatge. Mai a l’inrevés!

Col·loca les lents seguint sempre el mateix ordre

La majoria de persones tenen diferent graduació a cada ull. Per tant, et recomanem que sempre comencis col·locant-te la lent dreta, per exemple, i així establiràs una rutina diària i evitaràs intercanviar-les.
De totes maneres, si algun dia dubtes en quin ull has de posar cada lent, fixa’t en la capseta on es guarden. Hi veuràs les lletres “L” i “R”, que signifiquen: “Left” (esquerra) i “Right” (dreta”). Aquests indicadors et diuen quina lent de contacte tens guardada en cada espai de l’estoig.
En aquest sentit, quan te les treguis serà important que col·loquis cadascuna al seu lloc corresponent per evitar barrejar-les.

Esbandeix les lents de contacte amb líquid nou

Quan guardis les lents de nou, és important que ho facis amb líquid nou per eliminar brutícia o microorganismes que s’hi hagin quedat adherits. Quan te les posis l’endemà, passa-hi una mica de líquid nou per acabar-les de netejar abans de posar-te-les. COMPTE: l’aigua no és vàlida per a aquesta finalitat, només les pots netejar amb el líquid especial.

Comprova que no estan al revés

Un altre aspecte que hauràs de tenir en compte abans de posar-te les lents a l’ull és que estiguin del dret, és a dir, que no estiguin girades. Per què? Perquè si te les poses a l’inrevés segurament et molestaran i poden arribar a irritar l’ull.
Per tant, fixa’t que el contorn estigui arrodonit. Si veus que els extrems de les lents estan cap a fora, en forma de bec, és perquè estan al revés. Gira-les i veuràs la diferència.

Obre la parpella

Amb la lent al tou del dit, acosta-la a l’ull, obrint la parpella i subjectant-la perquè no es tanqui. El millor és que aguantis la parpella superior i inferior perquè l’ull estigui completament obert i puguis ficar la lent de contacte sense cap problema.

Col·loca la lent de contacte

Amb l’ull ben obert, simplement, acostarem tranquil·lament el tou del dit i notaràs que, en entrar en contacte amb l’aigua de l’ull, s’hi enganxarà. Mantingues la mirada fixada cap endavant perquè, així, s’adhereixi correctament i no caigui. La lent de contacte ha de quedar sempre a la zona acolorida de l’ull, mai a la part blanca.
Una vegada dins, pots tancar l’ull i parpellejar tres o quatre vegades per adaptar bé la lent i que quedi fixada al seu lloc.

 

Esperem haver-te ajudat!

 Vull més info per WhatsApp