Conseqüències per a la vista de jugar moltes hores a videojocs

videojocs

Conseqüències per a la vista de jugar moltes hores a videojocs

Les llums estroboscòpiques, presents en videojocs o altres dispositius, poden afectar la visió dels usuaris si se’n fa un ús prolongat. Aquestes llums emeten llampades de llum que poden afectar a persones amb alta sensibilitat ocular. Mirar constantment una pantalla pot fer que els ulls es cansin i tinguin dificultats per a tenir una visió clara.

Normalment, les habitacions de gamers solen estar decorades amb llums LED de colors i d’ambient divertit, però, aquestes també poden ser nocives per als nostres ulls. Alguns LEDS emeten una quantitat bastant alta de llum blava, causant fatiga visual i afectant a la salut visual a llarg termini (sobretot quan si està exposat durant moltes hores). Aquestes llums també poden parpellejar a una freqüència més alta del normal, cosa que pot afectar la visió perifèrica causant mal de cap i estrès visual.

L’espectre de color també és quelcom important, ja que el de les llums LED és més estret comparat amb altres tipus de llums, fet que pot causar una afectació en la percepció del color i afectar en l’adaptació als canvis de llum. Tingues en compte que, sovint, un ús prolongat d’aquesta tipologia de llums pot ser fototòxica per a certs teixits oculars.

Consells per reduir l’impacte per a la vista de jugar moltes hores a videojocs
  • Ambient ben il·luminat: jugar amb llum ambient natural pot ajudar a mitigar els efectes de les llums estroboscòpiques.
  • Descansos: seguir la regla 20-20-20, que implica desviar la mirada de la pantalla cada 20 minuts, durant aproximadament 20 segons i enfocar la vista cap a un objecte o espai que estigui mínim a una distància de 6 metres.
  • Parpelleig freqüent: quan mirem una pantalla tendim a parpellejar menys. Per això, és crucial ser-ne conscient i fer-ho. Pensa que parpellejar és essencial per evitar la sequedat visual.
  • Gotes humectants: aplica’n de tant en tant per mantenir la humitat dels ulls.
  • Ulleres amb filtre de llum blava: les ulleres amb aquest tipus de vidres t’ajudarà a patir menys estrès visual en fer ús de pantalles.
  • Limita les sessions: intenta jugar menys estona per rebaixar l’exposició dels ulls a llums que poden afectar la vista.
  • Mantingues una distància prudencial amb la pantalla: és aconsellable estar, a aproximadament, entre 50 i 70 centímetres de distància de la pantalla.
Tags:
,


Vull més info per WhatsApp