Lents fotocromàtiques: guia de preguntes i respostes

Lents fotocromàtiques: guia de preguntes i respostes

Les lents fotocromàtiques (o també conegudes com “fotosensibles”) són l’últim en el sector de l’òptica i de la salut de la nostra visió. Per què? Perquè es tracta d’un tipus d’ullera que passen automàticament d’una lent clara adaptada a espais interiors a lents més fosques quan surtim a l’exterior i entres en contacte amb els rajos solars. Aquest canvi de tonalitat en la lent es realitza de forma automàtica para, així, adaptar la teva vista a les diferents circumstàncies externes i poder, així, millorar el confort visual.

Al post d’avui d’Òptica Pasteur volem respondre tots els dubtes més freqüents que puguis tenir respecte a l’ús de lents fotocromàtiques, una revolució en el sector que t’ajudarà a gaudir d’una major comoditat durant el teu dia a dia.

Què són les lents fotocromàtiques?

Són un tipus d’ulleres que es tornen més clares o més fosques depenent de la llum que hi hagi a l’exterior. D’aquesta manera, quan entres a espais tancats, la lent s’aclarirà per facilitar-te la visió en aquest ambient i, quan surtis a l’exterior i llueixi el sol, es tornarà més fosca per protegir al màxim la teva salut ocular.

Depenent de la intensitat dels rajos ultraviolates, aquestes lents, s’aclariran o enfosquiran i, per tant, en tot moment la teva vista estarà protegida davant els rajos UVA i UVB.

Com funcionen aquestes lents?

Hem de tenir en compte que la radiació UV està present en la llum solar encara que sigui invisible pels nostres ulls. Per tant, com més brilli el sol, més augmenta la radiació i, immediatament, s’enfosqueixen les nostres lents fotocromàtiques. Amb aquesta tecnologia s’aconsegueix evitar qualsevol reflex solar però, a més, també s’aconsegueix mantenir la màxima protecció dels nostres ulls contra els efectes nocius dels rajos.

Però la lent detecta que ja no estem exposats a la radiació, llavors tornen al seu estat clar aconseguint, així, que puguis veure amb total claredat sense necessitat de treure’t les ulleres quan entris a l’interior d’un edifici, a un túnel mentre condueixes, etcètera.

Si necessito ulleres graduades puc utilizar-les?

Evidentment. Si pateixes de qualsevol tipus de problema en la visió (astigmatisme, miopia, vista cansada, etc.) pots usar les lents fotocromàtiques i beneficiar-te d’un tipus d’ullera que s’adapta a tots els espais..

Les lents fotocromáticas són el mateix que les ulleres de sol?

En absolut. La diferència principal radica en que, com ja hem apuntat, les lents fotocromàtiques s’aclaren quan entres en espais amb baixa radiació i, per tant, es convertiran en ulleres de veure, normals i corrents. Això sí: quan surtis al carrer i les lents detectin els rajos solars, llavors s’enfosquiran per protegir la teva visió i millorar la teva percepció.

gafas-fotocromaticas2

Puc usar-les per fer esport?

Per descomptat! Les lents fotosensibles són perfectes per a la pràctica d’esports exteriors com, per exemple, el running, el ciclisme, etcètera. En adaptar-se a les diferents radiacions, aquest tipus d’ullera t’aportarà una absoluta protecció tant als moments de sol com en els d’ombra aconseguint, així, rendir al màxim en el teu entrenament.

Encara que, això sí: en esports aquàtics o l’esquí, activitats en les quals la incidència del sol és molt potent, no es recomana l’ús d’aquesta lent i, per contra, es segueix recomanant l’ús de les ulleres específiques per a aquests esports. En general, es recomanen que s’usin lents polaritzades de tons foscos per protegir la nostra vista de l’elevada radiació ultravioleta que s’experimenta al mar i a la neu.

Puc conduir de nit?

És clar! Si ets un conductor podràs beneficiar-te de les lents fotocromàtiques ja que s’aniran adaptant als diferents camins que recorris. Així, durant un mateix trajecte, podràs usar la mateixa ullera sense haver d’anar-te-la canviant segons vagis entrant a túnels, vagi vesprejant o es posi el sol. Les lents s’adaptaran a les diferents condicions ambientals per protegir-te al màxim i millorar la teva visió.

Si vols saber més sobre aquest tipus de lent, vine a alguna de les nostres Òptiques Pasteur i demana informació sense compromís. Estarem encantats d’ajudar-te 🙂