Com alleugerir les molèsties de la sequedat ocular: gotes oculars

sequedat ocular

Com alleugerir les molèsties de la sequedat ocular: gotes oculars

És molt important cuidar els ulls de manera adequada. La sequedat ocular és un problema comú que pot causar molèsties significatives i afectar la qualitat de vida. Des de sensacions de picor fins a inflamació de les parpelles, els símptomes són diversos i poden afectar-nos de múltiples maneres.

Què causa la sequedat ocular?

La nostra capa de llagrimal actua com una barrera protectora i una font de nutrients per als nostres ulls. Quan aquesta capa no està en condicions òptimes, els símptomes de sequedat ocular poden aparèixer. Els factors desencadenants poden ser diversos:

  • Factors ambientals: el vent, la baixa humitat, la calor excessiva i l’exposició prolongada a les pantalles poden contribuir a la sequedat ocular.
  • Efectes secundaris de medicacions: certs medicaments, com els antihistamínics o els resultats d’operacions làser, poden tenir un impacte negatiu sobre la producció de llàgrima.
  • Lents de contacte: portar lents de contacte durant massa temps o utilitzar-ne de mala qualitat pot causar irritació i sequedat ocular.
  • Problemes de glàndules: el mal funcionament de les glàndules que segreguen la part aquosa i greixosa de la llàgrima pot contribuir a la sequedat ocular.
  • Condicions mèdiques: malalties autoimmunes i neuropàtiques també poden ser responsables de problemes de sequedat ocular.

 

Tractament i alleujament

Per a un alleugeriment instantani, les gotes lubricants, també conegudes com a llàgrimes artificials, poden proporcionar hidratació immediata. És recomanable aplicar una o dues gotes cada 8 hores, incloent-hi la possibilitat d’utilitzar-les amb lents de contacte.

Per a un tractament més continu, existeixen opcions com Systane Gel, especialment útil si la llàgrima és deficient en capa aquosa i greixosa. Si busques una solució que hidrati i eviti l’evaporació de la llàgrima, Systane Complete pot ser la teva millor opció.

 

Higiene ocular: un pas essencial.

No ens oblidem de la importància de la higiene ocular. Les glàndules de Meibomi, que segreguen la part mucosa de la llàgrima, es troben al llarg de les parpelles. Mantenir-les netes i lliures de bloquejos per pols, restes de maquillatge o altres secrecions és fonamental per a una producció saludable de llàgrima.

Fer servir tovalloletes o espuma específica per a les parpelles pot ajudar a mantenir-les netes i saludables.

 

Solucions especials per a condicions específiques

Per a aquells que pateixen de conjuntivitis al·lèrgica, especialment durant la primavera i la tardor, hi ha opcions com les gotes amb àcid hialurònic i ectoïna de la marca Vidisan. Aquests components poden calmar la picor i protegir les cèl·lules oculars, proporcionant un gran alleujament del malestar. En casos de mussols externs, la pomada per parpelles Orcex allleujarà les molèsties com la picor, el mal i la inflamació.

 

En resum, no ignorem els senyals que ens envien els nostres ulls. Amb un tractament adequat i una bona higiene ocular, podem mantenir-los sans i confortables per gaudir del món que ens envolta sense interrupcions o malestar.Vull més info per WhatsApp