Com posar-te les lents de contacte per primera vegada

Com posar-te les lents de contacte per primera vegada

Moltes persones volen passar-se a l’ús de lents de contacte però tenen por de que no sàpiguen posar-les-hi, que els hi molesti o que els hi facin mal. La veritat és que existeix una certa por a l’hora de tocar els ulls i a moltes persones els hi fa una mica de respecte introduir un element estrany sobre el globus ocular al creure que el poden ferir, esgarrapar, etc. Però la veritat és que quan provin les lents de contacte se n’adonaran que és molt fàcil i còmode portar-les i, a més, la seva qualitat de visió millorarà completament.

Al post d’avui d’Òptica Pasteur t’explicarem com posar-te les lents de contacte per primera vegada perquè sàpigues què has de fer pas a pas i que l’experiència sigui òptima i no presentis cap dolor ni molèstia.

Consells per posar-se les lents de contacte per primera vegada

El primer que has de fer abans de posar-te les lents de contacte és mentalizar-te, és a dir, treu-te del cap la falsa creença que els ulls són “intocables”. És important que eliminis qualsevol por a ferir-te els ulls i que pensis que moltíssimes persones porten lentilles i que, de fet, és un mètode per corregir la visió molt més pràctic i còmode que les ulleres.

Una vegada t’hagis mentalitzat, anem a començar amb el procés de col·locació de les lents.

Renta’t les mans

Abans de res és important que rentis i assequis les teves mans per eliminar qualsevol bacteri o resta de brutícia que puguis tenir a la pell. Pensa que agafarem la lent amb el tou del dit i, per tant, si hi ha alguna partícula de brutícia, aquesta acabarà a l’interior dels nostres ulls produint picor i molèsties.

Així que, el primer de tot és rentar-te bé les mans abans de manipular les lents.

Desmaquilla els teus ulls

De la mateixa manera que hem d’extremar la higiene de les nostres mans, és important que fem el propi amb la dels nostres ulls i si ens hem maquillat o posat rímel, ens ho treiem per evitar que la pintura pugui ficar-se a l’interior de l’ull i produir-nos una molesta reacció o irritació.

Per tant, si et maquilles diàriament, el millor és que primer et posis les lents i, després, procedeixis a la teva rutina de maquillatge. Mai a l’inrevés.

Segueix sempre el mateix ordre

La majoria de persones tenen diferent graduació a cada ull, per tant, et recomanem que sempre comencis col·locant-te la lent dreta, per exemple, i així establir una rutina diària i evitar intercanviar-les.

De totes maneres, si algun dia no saps molt bé a quin ull has de col·locar aquesta lent, fixa’t en la capseta on es guarden ja que, generalment, tenen indicat “L” i “R”, és a dir, “Left” (esquerra) i “Right” (dreta”), indicadors que et diuen quina lent de contacte tens aquí guardada.

En aquest sentit serà important que, quan te les treguis, col·loquis cadascuna al seu costat corresponent per evitar barrejar-les.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Esbandeix les lents de contacte amb líquid nou

Tingues en compte que quan guardem les lents al líquid, aquestes es netegen de la brutícia o els microorganismes que s’hagin pogut quedar adherits a ella. Per tant, quan al matí següent ens les posem, és important que passem una mica de líquid nou per acabar, així, amb la seva neteja. COMPTE: l’aigua no és vàlida per a aquesta finalitat, només podrem netejar-les amb el líquid.

Comprova que no estàn al revés

Un altre aspecte que hauràs de tenir en compte abans de posar-te les lents a l’ull és que estiguin del dret, és a dir, que no estiguin girades. Per què? Perquè si ens les posem a l’inrevés segurament ens molestaran i poden arribar a irritar el nostre ull.

Per tant, fixa’t en ella i observa que el contorn estigui arrodonit; si, per contra, veus que els extrems de les lents estan sortits, en forma de bec, és perquè estan a l’inrevés, gira-les i veuràs la diferència.

Obre la teva parpella

Ara, amb la lent al dit, hauràs d’acostar-te a l’ull obrint la parpella i subjectant-la amb el dit perquè no es tanqui. El millor és que obrim la parpella superior i inferior perquè l’ull estigui completament obert i puguem ficar la lentilla sense cap problema.

Col·loca la lent de contacte

Amb l’ull ben obert, simplement, acostarem tranquil·lament el dit amb la lent i quan entri en contacte amb l’aigua de l’ull, s’enganxarà a ell. Mantingues la mirada fixada al capdavant perquè, així, s’adhereixi correctament i no caigui. La lent ha d’anar sempre a la zona acolorida de l’ull, mai a la part blanca.

Una vegada dins, pots tancar l’ull i parpellejar tres o quatre vegades per adaptar bé la lent i que quedi ben fixada al seu lloc.



Vull més info per WhatsApp